Kylmä- Ja Pakastehuoneet
Valitse kategoria tutustuaksesi tuotteisiin.
Mitä tulee ottaa huomioon kylmähuoneen suunnittelussa?
1. Käyttötarkoitus ja lämpötilatarve
Onko kyse viileähuoneesta (+2...+8 °C) vai pakastehuoneesta (−18 °C tai kylmempi)?
Säilytetäänkö siellä tuoretuotteita, raaka-aineita, valmisruokia vai esimerkiksi juomia?
Tarvitaanko eri osastoja eri lämpötiloilla?
Arvioi päivittäinen ja viikoittainen tavaravirta: paljonko tilaa tarvitaan säilytykselle nyt ja tulevaisuudessa?
Riittävä tila ilmakierrolle, liikkumiselle, hyllyjärjestelmille ja ovien avaukselle
Ylikuormittaminen heikentää kylmätehoa ja nostaa energiankulutusta
Kuinka helposti kylmähuoneeseen pääsee toimitusten, esikäsittelyn ja tarjoilun kannalta?
Läpikulkuhuoneet voivat tehostaa työvirtoja
Luotettava ja tehokas kylmäkoneisto – asennetaanko lauhdutin sisä- vai ulkotilaan?
Riittävä teho huoneen koon, käyttötiheyden ja lämpökuorman mukaan
Hyvä ilmanvaihto ja ilmankierto ehkäisevät lämpötaskujen syntymistä ja parantavat säilyvyyttä
Seinät, katto ja lattia helposti puhdistettavia, elintarvikekäyttöön hyväksyttyjä materiaaleja (esim. muovipinnoitettu sandwich-elementti)
Lattiakaivo ja oikea kallistus vedenpoistoa varten
Soveltuvat GN-mitoituksiin, lavatavaralle tai tynnyreille
Korroosionkestävä rakenne (esim. epoksipinnoitetut tai ruostumattomat hyllyt)
Mahdollisuus säätää korkeutta ja muokata tilaa tarpeen mukaan
Hyllyrivit eivät saa estää ilmankiertoa tai aiheuttaa kuolleita kulmia
Tehokas ja kylmätiloihin soveltuva LED-valaistus
Liiketunnistimet parantavat energiatehokkuutta ja käytettävyyttä
Kylmähuoneen sijoitus suhteessa lämpimiin tiloihin – vältä ulkoseinän kautta tulevaa lämpökuormaa
Hyvä lämpöeristys: ovitiivisteet, lattian ja katon eristys, oviverhot
Mahdollisuus lämpötilavalvontaan ja automaattiseen säädettävyyteen
Kylmähuoneen tulisi olla osa keittiön tai tuotantotilan toimivaa kokonaissuunnitelmaa
Mieti yhteensopivuutta muiden laitteiden, kuten kylmävetolaatikostojen, pakastinten ja linjastojen kanssa
Valvonta, hälytykset ja etäseuranta tuovat lisää hallintaa ja turvallisuutta
Kylmähuone ei ole vain säilytystila – se on keskeinen osa koko keittiö- tai tuotantoprosessin toimivuutta, hygieniaa ja tehokkuutta. Hyvin suunniteltu kylmähuone tuo säästöä, turvallisuutta ja laatua vuosiksi eteenpäin.
Tutustu alla oleviin vakiohuone ratkaisuihin ja mikäli et löydä sopivaa mallia, niin ota yhteyttä myyntiin ja kerro tarpeesi niin suunnittelemme juuri teille sopivan ratkaisun.